info    06 20 90 00 87

Inleiding

test-01-800-600

Gedichten schrijf ik al sinds ik een jaar of 10 was. Als ik ze teruglees zijn het mooie momentopnamen van wat mij bezighield. Verliefdheid, eenzaamheid, verlangen, gemis, zoektocht naar woorden voor wat ik geloof. Blocnotes vol heb ik bewaard, maar er waren maar weinig mensen die mijn gedichten onder ogen kregen.

Dat veranderde toen ik in 1985 als theoloog ging werken bij het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk in Oosterland, op het voormalige eiland Wieringen.
Schrijf jij gedichten, vroeg Kees Klein, cantor-organist en in het werk daar mijn naaste collega. Toen ik bevestigend antwoordde zei hij monter: "O, dan kun jij ook wel liedteksten gaan schrijven." En zo geschiedde. Vaak maakte Kees er zelf muziek bij en goedmoedig leerde hij me dat je bij het schrijven van een liedtekst moet letten op metrum van de muziek, opmaat en klemtoon.
Al doende leerde ik en sindsdien zijn bijna al mijn gedichten geschreven om gezongen te worden en vierstemmig op muziek gezet. Het heeft veel voor me betekend om gaandeweg mijn talent voor het schrijven te herontdekken en het geeft me nog steeds veel voldoening, zin en levensvreugde om te ervaren dat teksten vaak ‘zichzelf schrijven’ en eigen wegen gaan. Bijzonder om te horen dat her en der mijn teksten gebruikt en gezongen worden.

Onderstaande gedichten zijn onderverdeeld in thema’s. Mocht je een tekst willen gebruiken, dan is dat in principe toegestaan met bronvermelding.

Je vindt hier om te beginnen een selectie van mijn gedichten. Gaandeweg zullen er steeds meer gedichten op de site te vinden zijn.

Scroll to Top